Friday , 18 October 2019

Home » Jeugdopleiding » Clubs » WAT IS EEN RJO?

WAT IS EEN RJO?

November 19, 2013 5:35 pm by: Category: Clubs, Jeugdopleiding Leave a comment A+ / A-

KNVB_logo_zwart_liggend

Het Nederlandse voetbal telt veertien Regionale Jeugdopleidingen (RJO’s). Hier worden talentvolle jeugdspelers onder optimale omstandigheden opgeleid tot professioneel voetballer.

In het verleden had elke betaaldvoetbalorganisatie (BVO) haar eigen jeugdopleiding. Met 38 verschillende opleidingen bleek het echter moeilijk om alle talenten maximaal te ontwikkelen. Daarom is gekozen voor een beperkt aantal topopleidingen.

Veertien RJO’s

Momenteel zijn er veertien RJO’s; van Groningen tot Kerkrade en van Enschede tot Rotterdam. In de filosofie van de KNVB is dit het ideale aantal RJO’s. In deze situatie is er sprake van een landelijke dekking voor de herkenning en opleiding van de meest getalenteerde voetballers.

Roda JC is de club die het meest recent de status van RJO kreeg toegewezen. Deze regionale opleiding bestaat sinds seizoen 2012-2013 onder de naam RJO Zuid-Limburg.

Samenwerking

De RJO’s werken nauw samen met amateurverenigingen uit de regio. Een voorbeeld hiervan is de Regionale Voetbaltraining (RVT). Daarbij verzorgen de RJO’s – in samenwerking met de KNVB – extra trainingen voor talentvolle E-pupillen van amateurverenigingen uit de regio.

Ook het (technisch) kader van amateurverenigingen kan zich verder ontwikkelen. Voor deze groep organiseren de KNVB en RJO’s speciale thema-avonden en clinics. Dit komt het algehele opleidingsniveau in Nederland ten goede.

Bron: http://www.knvbrjo.nl/nl/p4c84ae8a1d07c/wat-is-een-rjo.html

WAT IS EEN RJO? Reviewed by on . Het Nederlandse voetbal telt veertien Regionale Jeugdopleidingen (RJO's). Hier worden talentvolle jeugdspelers onder optimale omstandigheden opgeleid tot profes Het Nederlandse voetbal telt veertien Regionale Jeugdopleidingen (RJO's). Hier worden talentvolle jeugdspelers onder optimale omstandigheden opgeleid tot profes Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top