Monday , 16 September 2019

Home » Jeugdopleiding » Clubs » Haye: ‘Blij en jammer’

Haye: ‘Blij en jammer’

February 25, 2014 7:58 am by: Category: Clubs Leave a comment A+ / A-

Waar zondagmiddag na afloop van Ajax – AZ (4-0) bij zijn ploeggenoten de teleurstelling van hun gezicht droop, was er bij Thom Haye ruimte voor een kleine lach. De 19-jarige debutant: “Wilde niet afwachtend zijn.”

Haye: ‘Blij en jammer’

“Ik sta hier inderdaad met gemengde gevoelens”, zei Haye na afloop in de ArenA. “Aan de ene kant vind ik het heel mooi dat ik eindelijk mijn debuut heb mogen maken. Dat is iets waar ik heel blij mee ben. De uitslag van vandaag is natuurlijk heel jammer.”

Revanche
Haye: “Het was zonde dat we al zo snel op achterstand kwamen. Daarna kwam er een periode waarin we weer beter gingen spelen. Toen drongen we af en toe ook aan. Dat was een moment om terug in de wedstrijd te komen. Een treffer bleef echter uit. Toen het na rust 2-0 werd, liepen we achter de feiten aan en werd het een heel lastige wedstrijd.”

Kopbal
Nadat Haye tijdens het tweede bedrijf inviel, voorkwam hij al snel een Ajax-treffer: “Ze hadden een corner. Ik stond op de doellijn en dacht nog: ik hoop niet dat de bal in deze situatie op me afkomt. Dat gebeurde dus wel. Ik kon de bal gelukkig zonder probleem wegkoppen. In het vervolg was het lastig voor me om nog iets aan de wedstrijd te veranderen. Ik had mezelf in ieder geval voorgenomen om niet afwachtend te zijn. Het is uiteindelijk een grote nederlaag geworden. Het zou mooi zijn als we op 27 maart revanche nemen tijdens de bekerwedstrijd in Alkmaar.”

PAOK
Op 12 december kregen veel jeugdspelers speeltijd tijdens PAOK Saloniki – AZ (2-2). Haye moest toen genoegen nemen met een plek op de bank. “Dat vond ik jammer. Jongens met wie ik al lang train, mochten zichzelf toen wél laten zien. Toch was het al een mooie ervaring om zo’n Europees duel mee te maken.”

'Mooi als we 27 maart revanche nemen.'

Debuut
Haye, die sinds vorig seizoen meetraint met het eerste elftal, werd zondag beloond voor zijn geduld. “Op vrij jonge leeftijd ben ik al bij de selectie gekomen. Sindsdien hoopte ik stiekem al op een debuut. Toen dat er nog niet van kwam, heb ik tegen mezelf gezegd: je bent nog jong, het komt vanzelf wel. Met die instelling heb ik naar dit debuut toegewerkt. Ik ben er heel blij mee. En ja, maandagavond zal ik er weer staan voor Jong AZ. We moeten thuis tegen FC Utrecht.”

Bron: Az.nl

 

Haye: ‘Blij en jammer’ Reviewed by on . Waar zondagmiddag na afloop van Ajax - AZ (4-0) bij zijn ploeggenoten de teleurstelling van hun gezicht droop, was er bij Thom Haye ruimte voor een kleine lach. Waar zondagmiddag na afloop van Ajax - AZ (4-0) bij zijn ploeggenoten de teleurstelling van hun gezicht droop, was er bij Thom Haye ruimte voor een kleine lach. Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top