Monday , 27 May 2019

Home » Jeugdopleiding » Internationale Academies » Goss: ‘Ik was eerst nooit bezig met mijn verdedigende taken’

Goss: ‘Ik was eerst nooit bezig met mijn verdedigende taken’

April 27, 2015 9:28 am by: Category: Internationale Academies Leave a comment A+ / A-

Sean Goss is er in geslaagd om een plaats te veroveren bij Manchester United Onder 21 ondanks de hevige concurrentie op het middenveld en heeft zijn eerste doelpunt in de competitie al gemaakt tegen Leicester City.

Nadat hij in 2012 vertrok bij Exeter City om met zijn idolen te spelen is de middenvelder vergeleken met Michael Carrick vanwege zijn speelstijl en is hard op weg om zowel zijn fysiek als zijn spel te verbeteren. In een uitgebreid interview met Inside United vertelt Goss over zijn route naar United en zijn ontwikkeling op het Aon training complex.

Laten we beginnen met je komst naar United, je was in eerste instantie op proef en speelde in de AEGON Future Cup in Nederland.
Ja klopt, ik ging mee naar Nederland maar ik had al een paar stages in Manchester gehad. Toen werd ik gevraagd om mee te gaan naar een toernooi met de Onder 17. We haalden de finale maar verloren met penalties en ik miste de cruciale strafschop. Ik sprak achteraf echter met Paul McGuinness en hij was heel tevreden over me.

Hoopte je toen dat het zou leiden tot een definitieve transfer?
Paul sprak met me naderhand en zei dat hij me wilde halen maar het duurde wel een tijd voordat het zover was. Ik moest eerst naar school om mijn examens te doen maar ik kon alleen maar aan Manchester denken en hopen om te spelen voor United. Om uiteindelijk voor de club te tekenen was een droom die uitkwam. Het was een grote verandering voor me en het duurde wel even voor ik gewend was nadat ik verhuisd was.

Was het moeilijk om Exeter City te verlaten aangezien je daar dichter bij het eerste zat?
Ja, en ze deden ook hun best om me te houden, maar ik ben al mijn hele leven een United fan en wilde graag voor ze spelen, ook toen ik nog bij Exeter zat. Ik had never gedacht dat het daadwerkelijk zou gebeuren, dus toen ik de kans kreeg kon ik hem niet afwijzen.

Was het eerste jaar moeillijk bij de Onder 18?
Het was zwaar want ik was ongeveer acht maanden geblesseerd. Ik had een paar wedstrijden bij de Onder 17 en zat aan het einde van het seizoen bij het Academy team. Ik wist dat het een groots jaar zou worden omdat we allemaal streden voor een professioneel contract. Ik speelde aardig en scoorde een paar doelpunten dus ik voelde me goed en kreeg toen een contract aangeboden.

Hoe vond je het om te spelen in de UEFA Youth League?
Ik speelde drie van de vier wedstrijden en het was een geweldige ervaring. Het was heel anders dan de gebruikelijke competitieduels op zaterdag en het leek op een bepaalde manier op het eerste elftal omdat we naar wedstrijden moesten vliegen. Het voelde echt alsof we ergens voor moesten strijden en het voelde enorm professioneel met een andere speelstijl. Je leert om uit te spelen in Europa, anders te spelen en je aan te passen aan de speelstijl van de tegenstander.

Het gelijkspel in Oekraïne tegen Shaktar Donetsk was een speciale eye-opener..
Ik speelde linksback die wedstrijd, wat een hele verandering voor me was om op die positie te spelen. Het was ijskoud en ik had nog nooit in zo’n wedstrijd gespeeld met dat soort omstandigheden.

Leerde je iets van het spelen in een onbekende positive?
Ik denk dat het me geholpen heeft om mijn verdedigende spel te verbeteren. Ik liet dat voorheen nog wel eens lopen omdat ik vooral graag de bal wilde hebben maar nu ben ik op de leeftijd gekomen dat ik ook het vieze werk moet doen. Je kunt je niet verstoppen en Warren Joyce heeft me daar enorm in geholpen. Ik heb keihard gewerkt en het is nu heel normaal voor me geworden.

Je bent door een aantal mensen al vergeleken met Michael Carrick, puur vanwege je speelstijl?
Het is leuk om zulke dingen te horen. Uiteraard kijk ik tegen hem op als speler en ik hou van zijn manier van spelen. Hij heeft al eens met ons meegetraind en dat geeft je een idee van wat het is om in het eerste te spelen. Hij is een van mijn favoriete spelers in het eerste elftal en ik kijk naar hem op. Ik wil ook spelen zoals hij, strooien met passes, de bal in bezit houden en proberen de wedstrijd te lezen en daarnaast zoveel mogelijk aan de bal komen als ik kan.

Eerste elftal spelers hebben regelmatig meegedaan met jullie dit seizoen..
Het is geweldig om met ze te spelen en het is een hele goede ervaring. Rafael scoorde een geweldige goal laatst, iedereen zou trots zijn op zo’n goal.

Hoe vind je de Onder 21 competitie in het algemeen?
Ik heb hard moeten werken, zeker nadat ik een paar maanden geblesseerd ben geweest. Het heeft me geholpen toen ik weer trainde omdat ik mijn conditie had verbeterd en ook veel in de gym had getraind. Ik voelde me een stuk sterker toen ik terugkeerde. Er waren wel wat frustraties omdat ik zoveel wedstrijden wilde spelen als ik kon. Helaas betekende het programma dat er niet elke week een wedstrijd was. Ik moest geduldig blijven en zoveel mogelijk minuten maken om indruk te maken op Warren. Spelen tegen ervaren tegenstanders zorgen er wel voor dat je meer nadenkt over wat je moet doen.

Heb je het gevoel dat je vooruitgang boekt hier?
Ik moet gewoon hard blijven werken en een goede indruk achter laten. Het belangrijkste voor mij op het moment is om mijn plaats in de O21 vast te houden. Ik moet me blijven aanpassen. Het verschil met de wedstrijden bij Exeter is groot dus duurde het lang voor ik me mentaal en fysiek had aangepast. Toen ik bij Exeter speelde was ik niet met mijn verdedigende taken bezig en speelde ik veel meer naar voren. Mijn komst naar hier heeft me zeker een betere speler gemaakt.

 

Bron: manutd.com

Goss: ‘Ik was eerst nooit bezig met mijn verdedigende taken’ Reviewed by on . Sean Goss is er in geslaagd om een plaats te veroveren bij Manchester United Onder 21 ondanks de hevige concurrentie op het middenveld en heeft zijn eerste doel Sean Goss is er in geslaagd om een plaats te veroveren bij Manchester United Onder 21 ondanks de hevige concurrentie op het middenveld en heeft zijn eerste doel Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top